Jag kan än en gång säga hur himla bra det blev med att göra matsedel för hela månaden. Innan blev det att vi panikköpte något när det var dags för middag och det blev ingen större variation. Med matsedeln “måste” vi göra det som står och kan förbereda i god tid. Så nu leker jag middagstips en liten stund och bjussar på helgens smarrigheter.
Lördagens gottighet var gnocci. Det är Silvios favoriträtt och vi har läneg tänkt göra egen, men har liksom inte fått tummen ur. Igår provade vi och det blev hur bra som helst. Serverades med köttfärssås och oförskämt mycket parmesan, precis som sig bör. Gnocci är potatispasta, det är en massa kokt potatis tillsammans med ägg och mjöl. Gott blir det!
Idag blev det kalops. Det är alltför sällan vi tar oss tid till långkok, men det här är ju kalas så när jag och Lovisa var klara med julmarknad satte vi igång med köttkok. Titta mamma och pappa, jag äter kokt potatis. Får nu inte för er att jag har lärt mig gilla det och att jag tycker om det, men jag åt lite för sakens skull .